Pirovac, caffe bar Lord, plaža Lolić, glavna plaža, more i sunce, otok Mojster, biciklističke staze, godišnji odmor

Pirovac

Pirovac je srednjovjekovno naselje i utvrda najstarijeg hrvatskog plemstva, tradicije, mediteranske poljoprivrede i turističko-klimatološko-rekreacijsko središte.

Pirovac je živopisno  mjesto koje je priroda obdarila smještajući ga na obalu između mora i Vranskog jezera. Nalazi se u zaljevu kojeg karakterizira neobična činjenica da je mora unutar njega 4 stupnja toplije od prosjeka Jadranskog mora. Na ovom području dominira blaga klima koja omogućava lijepa, topla ljeta i blage zime. Obalu ocrtava njena razvedenost sa brojnim uvalama u kojima su se smjestile kristalno čiste kamene i šljunčane plaže i otoci na čijem arhipelagu se smjestio Nacionalni park ''Kornati''.
Ovo je mjesto koje će vam omogućiti da se sami zaputite u otkrivanje skrivenih ljepota. Šetnje prekrasnom prirodom, biciklističke vožnje, bavljenje sportskim i rekreacijskim aktivnostima, jedrenje, ronjenje, upoznavanje povijesno-kulturnih starina, dalmatinskih specijaliteta...brojne su mogućnosti za ugodan odmor i uživanje. Pirovac krase brojne znamenitosti koje su odraz duha jednog vremena kada je ovo područje bilo značajno središte vitezova templara. Stari dio mjesta na samoj obali sa svojim srednjovjekovnim zidinama i ''Vratima sela'' jedan je od najzanimljivijih simbola Pirovca i slika vašeg fotoaparata. Upoznajte ''staru'' jezgru, zavirite u skrivene ''kale'' koje čuvaju trag na proletjela stoljeća.