Pirovac, caffe bar Lord, plaža Lolic, glavna plaža, more i sunce, otok Mojster, biciklisticke staze, godišnji odmor

Pirovac

Pirovac je srednjovjekovno naselje i utvrda najstarijeg hrvatskog plemstva, tradicije, mediteranske poljoprivrede i turisticko-klimatološko-rekreacijsko središte.

Pirovac je živopisno  mjesto koje je priroda obdarila smještajuci ga na obalu izmedu mora i Vranskog jezera. Nalazi se u zaljevu kojeg karakterizira neobicna cinjenica da je mora unutar njega 4 stupnja toplije od prosjeka Jadranskog mora. Na ovom podrucju dominira blaga klima koja omogucava lijepa, topla ljeta i blage zime. Obalu ocrtava njena razvedenost sa brojnim uvalama u kojima su se smjestile kristalno ciste kamene i šljuncane plaže i otoci na cijem arhipelagu se smjestio Nacionalni park ''Kornati''.
Ovo je mjesto koje ce vam omoguciti da se sami zaputite u otkrivanje skrivenih ljepota. Šetnje prekrasnom prirodom, biciklisticke vožnje, bavljenje sportskim i rekreacijskim aktivnostima, jedrenje, ronjenje, upoznavanje povijesno-kulturnih starina, dalmatinskih specijaliteta...brojne su mogucnosti za ugodan odmor i uživanje. Pirovac krase brojne znamenitosti koje su odraz duha jednog vremena kada je ovo podrucje bilo znacajno središte vitezova templara. Stari dio mjesta na samoj obali sa svojim srednjovjekovnim zidinama i ''Vratima sela'' jedan je od najzanimljivijih simbola Pirovca i slika vašeg fotoaparata. Upoznajte ''staru'' jezgru, zavirite u skrivene ''kale'' koje cuvaju trag na proletjela stoljeca.